Линда Маккензи-Петкова издава първата си готварска книга с рецепти без глутен,

...
Линда Маккензи-Петкова издава първата си готварска книга с рецепти без глутен,
Коментари Харесай

Жената на Кирил Петков, Линда Петкова, издава първата си готварска книга

Линда Маккензи-Петкова издава първата си готварска книга с предписания без глутен, захар и мляко,  подходящи за хора с хранителни алергии и здравословен метод на хранене, оповестяват издателите от „ Книгомания “. Книгата излиза в две издания – на български и британски език.

Линда Маккензи-Петкова е основател и мотор на сладкарница. Своето кулинарно странствуване стартира от остров Ванкувър с рецептите на фамилията си, чиито корени са от Нова Скотия, Онтарио и Германия, минава през Брюксел, Торонто, Бостън и приключва в България. За наслада на трите си дъщери – Ванеса, Ема и Ани, както и на брачна половинка си Кирил Петков, постоянно съумява да ги изненада с прелестна и здравословна храна, показват издателите, споделя Българска телеграфна агенция.

В „ Кулинарният свят на Линда “ са включени 70 предписания, обособени в раздели „ Закуска когато и да е “, „ Салати “, „ Супи “, „ Сандвичи “, „ Предястия/дипове “, „ Основни ястия “. С персоналния си опит Линда демонстрира по какъв начин да се мисли отвън рецептата и по какъв начин да се съчетават съставките, с цел да се получите здравословно ястие с усет. Някои от обичаните й предписания, които можете да се опитат в сладкарница, също са оповестени в изданието.

„ Представям ви обичайни фамилни ястия, има и кулинарни изкушения за празници. Всички те са обичани на фамилията ми и са приготвяни по разнообразни мотиви. Това е нашата история, разказана от мястото, което всички вкъщи обичаме – кухнята. Надявам се да намерите нещо ново, което да ви въодушеви, и да изградите собствен кулинарен свят. Моят съвет е да не се страхувате да експериментирате. Събирането им в книга в действителност е много комфортно за мен, тъй като към този момент ще би трябвало да разтварям единствено една кулинарна книга, вместо някоя от многочислените си тетрадки с предписания, които безусловно се разпадат и са задачите в петна от приложимост. За мен, тайната на превъзходното ядене се крие в същински положителните артикули. Сезонни, пресни, локални. България в това отношение има едни от най-чудесните плодове и зеленчуци “, разказва Линда Петкова.

„ Тази книга е фамилна – нашите предписания и история! “, споделя тя и отваря вратите на дома и на кухнята си за хората, които имат интерес към здравословната кухня или пък за тези, които търсят кулинарни опити. В книгата има и от двете, а най-силно се усеща наличието на фамилията като център на всички кулинарни, географски и персонални завършения, добавя тя. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР